Huis verkopen
marktwaarde koopwoning
verkoopwinst
vraagprijs
gedwongen verkoop
executiewaarde
makelaar
taxateur
Taxatiekosten
Verkooptips
Verkoopstylist
 

Verkoopwinst

Door de stijgende marktwaarde van koopwoningen 'verdient' u dus aan uw woning. Als u uw woning verkoopt dan hebt u dus winst gemaakt. Maar wilt u echt verdienen en er op vooruit gaan dan is het verstandig om alle werkzaamheden aan uw woning niet te financieren door een tweede hypotheek maar er gewoon voor te sparen.

Als u bijvoorbeeld een nieuwe keuken wilt aanschaffen omdat u wel eens van dat kleurloze geval wat er al vanaf de nieuwbouw inzit af wilt, kunt u daarvoor uw hypotheekbedrag verhogen, een hypotheekverhoging kan vaak niet voor een paar duizend euro, maar bijvoorbeeld voor minimaal 15.000 Euro. De kans is groot dat de keukenspeciaalzaak u dan ook een keuken van dezelfde prijs aanpraat.

Echter door een keuken van 15.000 euro in te laten bouwen wordt uw woning niet automatisch een zelfde bedrag meer waard. Andere factoren bepalen ook de verkoopprijs. Verstandiger is dus om te sparen voor een keuken die wellicht 7.000 Euro kost en er ook heel verzorgt uitziet. De waardestijging van uw woning is dan inverhouding veel hoger.

Bedenk ook dat als u 15.000 euro leent tegen 5% rente dat u na 30 jaar hierover 22.500 euro rente over hebt betaald! Dan heeft de keuken dus 37.500 euro gekost (uitgaande van aflossingsvrije hypotheek). De keuken die u bij elkaar spaart in bijvoorbeeld 3 jaar (200 euro p.m.) kost u dus ruim 30.000 euro minder! U kunt u voorstellen hoeveel meer verkoopwinst u bereikt door voor verbouwingen en onderhoud te sparen.

© 2012 Axivorm webdesign & zoekmachine optimalisatie - hypotheektipper.nl biedt informatie over uw hypotheek.